Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Nei til parkeringskjeller under torvet

  Kristiansand, Agder
  Nei til parkeringskjeller under torvet
  Opprettet: 13.07.2015 av Olav Grendstad
  Sluttdato for signering: 15.11.2015
  Vi krever at saken om parkeringskjeller under torvet skal opp på første mulige bystyremøte etter valget 2015, og at heile prosjektet stoppes og annuleres. Argumenter (velg ett eller flere) - Parkeringskjeller er unødvendig. Kristiansand sentrum har stort overskudd på parkeringsplasser, og trafikkgrunnlaget er synkende. (Kilde: Det kommunale Kristiansand Parkeringsselskaps redegjørelse til saken i bystyret 29.04.2015 Sak 67/15) - Parkeringskjeller er miljøfiendtlig. Det går imot intensjonen i klimaforlikets omhandling av storbyene som sier at ”veksten i persontransporten som befolkningsøkningen fører med seg må tas med kollektivtransport, sykkel og gange.” (Kilde: Klimaforliket på Stortinget, vedtatt 11. juni 2012) - Parkeringskjeller er et tapsprosjekt for kommunen. I tillegg til at kommunen skal betale inntil 16,8 millioner for 2 inngangspartier til kommunale bygg som har store inngangspartier fra før, vil kommunen pga denne private parkeringskjelleren tape opptil 4 millioner i året i kommunale parkeringsavgifter. (Kilder: Bystyrets vedtak 29.04.2015 sak 67/15 og Kristiansand Parkeringsselskaps redegjørelse til samme sak.) - Parkeringskjeller skader et over 300 år gammelt kulturminne. Steinlegginga på Øvre Torv skal demonteres og (forsøkt) settes på plass igjen. Steinlegginga ble gjort 1690-1700, har ligget urørt siden, og ble gjenoppdaget og restaurert med statlige midler i 1991. (Kilde bl.a.: Kristiansand kommunes publikasjon ”Kulturminner i Kristiansand”. - Parkeringskjeller ødelegger gravsted. Kristiansands kirkegård inntil 1820 blir berørt, hvor gravrester skal graves opp, fraktes ut av byen og redeponeres. (Kilde: § 9 Detaljregulering for Torvets Parkeringsanlegg av 23.04.2012)
  1586 av 300 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  18 kommentarer:

  Maren Anne S. Terjesen

  Tirsdag 22.09.2015
  Folket har krav på en grundig redegjørelse for nødvendigheten av at dette parkeringshuset skal bygges. For nøyaktig et år siden uttalte politikerne at vi har nok parkeringsplasser i byen. De hadde helt rett, vi har 11 parkeringshus som knapt blir brukt. Tre av dem ligger nærmere Markens enn det planlagte på Torvet. Torvets kommer ikke til å bli brukt med mindre flere av de andre, samt gateparkering avvikles. Redegjør for hvem som eier disse byggene, hvorfor dette er et mål og la folket få bestemme om det er i tråd med våre ønsker å bli tvunget til å betale for å parkere i Torvet parkeringshus.

  JORUNN Wold Biard

  Mandag 21.09.2015
  Vil ikke ha det ! Vi trenger det ikke ! Miljøby ! Vår arv, våre begravde, våre trær, vår integritet ! Ingen pengebaroner, private skal finansiere vår by ! Det er hinsides og vanvittig ! Ja, til en ren by ! Skulle ønske å kunne delta fysisk, min helse tillater det ikke, men kan liberalisere ! ! !

  Helge Gønli

  Onsdag 16.09.2015
  Torvet er gravplassen til våre felles forfedre og mødre. Det er uestetisk å fjerne dem slik høyre og frp har tenk det. Alle gode byborgere sier nei til LIKKJELLEREN.

  Kjersti Breland

  Tirsdag 01.09.2015
  Helt unødvendig!Har aldri opplevd å ikke få parkert i byen.Dessuten rusker vi opp i gravrester..kommer til å ende med masse spøkelser på torvet.

  Per Holter-Andersen

  Mandag 31.08.2015
  Sjekk http://parkeringskjeller.blogspot.no/ hvor det er lagt inn kommentar-dokumenter på forskjellige sider av Torvparkeringsprosjektet.

  Terje Eide

  Søndag 09.08.2015
  Det er innlysende at det her blir en tap tap situasjon for våre innbyggere i den blir snart en festning mot alle myketrafikanter og en som vi trodde på at kommunen var for en mest mulig redusert biltrafikk til byen vår. Det blir nå lagt opp til det stikk motsatte. Sover våre folkevalgte, en uten særlig kunnskap i matte forstår at dette er en tap tap situasjon for byen i våre hjerter.

  Ram Gupta

  Mandag 03.08.2015
  Det får være grenser for hvor mye byen skal vandaliseres og herpes med!

  Inger johannesen

  Tirsdag 21.07.2015
  Her er det vel ikke bare miljøtekniske grunner for å ikke bygge, men et framtidsmessig behov som kanskje ikke kommer til å oppstå. Hvorfor da legge ned så mye penger samme hvems lommebok dette går av.

  Stian Eklund

  Lørdag 18.07.2015
  Parkeringsanlegg høres supert ut! Kollektiv transport kan vi bare slutte å tenke på. Det blir bare dyrere og jeg føler sjeldent bussen kommer på tiden. Og når man da har tilfeller der bussjåføren gir deg "fingeren" og kjører rett forbi deg når du har stått og ventet. Kommer aldri til å stemme / skrive under på noe som gagner kollektiv transport, iallfall av buss delen av kollektiv transport. Så jeg sier igjen, en stor fin parkeringskjeller høres for meg ut som gull verdt!

  Jan erik

  Tirsdag 14.07.2015
  Skal vi satse på kollektiv transport trenger vi ikke flere parkeringsplasser i byen

  Kris Amundsen

  Tirsdag 14.07.2015
  Sykkel er også et flott of miljøvennlig fremkomstmiddel! Har bodd i denne byen i over ti år, og omegn, og sykkel er min beste venn. Og føttene :)

  Morten i Bergen

  Mandag 13.07.2015
  Jeg har signert. Bodde i Kristiansand i 94-95. 1,5 svært gode år av mitt liv. Dere må ikke finne på å grave opp rullesteinstorget. Det er unikt.

  Erik Nybro

  Mandag 13.07.2015
  Om du ønsker en by med minst mulig biler i sentrum er dette en viktig sak å støtte... Det betyr lite for folk flest om noen utbyggerene taper sparepengene sine på dette prosjektet. Handelsstanden ønsker selvfølgelig mer handel, men dette er trolig ikke veien å gå, tvert i mot. Mer trafikk fører til mindre trivsel = mindre handel = færre butikker = det som tidligere var butikker blir kontorlokaler = død by.. Bygg heller parkeringsanlegg på utsiden av byen med el-Shuttletog som går en runde i byen. "Trenden" (resten av verden) er å få trafikken ut av byene, nettopp for å få levende byer.. Greit at vi er konservative i denne byen, men kontrakten på dette prosjektet er 50 år! Da nytter det ikke komme om 10 år å ønske bilene ut av sentrum.. Hadde man enda trengt et nytt gigaparkeringshus, neida, ledige plasser i massevis på de eksisterende . Og hvem er det som egentlig vil ha mer biler i sentrum? Handelsstanden, høyre, KrF og Fremskrittspartiet. Dette bare oser av kameraderi. Folk flest ønsker det ikke, kanskje derfor det haster så med å få prosjektet i gang, før folk får summet seg...

  Anne Lise

  Mandag 13.07.2015
  Selvfølgelig teller du og, Solveig Espegren

  Ove Kristiansen

  Mandag 13.07.2015
  det er det helt sikkert, håper du finner det :)

  Solveig Espegren

  Mandag 13.07.2015
  Dette skulle jeg gjerne skrive under på, men jeg teller vel ikke, siden jeg bor i Vennesla kommune??

  Lasse Grødum

  Mandag 13.07.2015
  Det er viktigere ting å engasjere seg for enn dette. Om noe vil bygge parkeringshus så la dem risikere pengene sine. Miljørisikoen er minimal. Det skaper arbeidsplasser. Skal du bevare miljøet så begynn med eget forbruk !!!

  Lasse Grødum

  Mandag 13.07.2015
  Det er viktigere ting å engasjere seg for enn dette. Om noe vil bygge parkeringshus så la dem risikere pengene sine. Miljørisikoen er minimal. Det skaper arbeidsplasser. Skal du bevare miljøet så begynn med eget forbruk !!!

  Legg til kommentar