Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  REDD MOT!

  Trøndelag
  REDD MOT!
  Opprettet: 13.04.2016 av Silje R. Sandnes
  Sluttdato for signering: 13.05.2016
  For noen år siden var alle de videregående skolene i fylket MOT-skoler. Nå har fylkeskommunen avsluttet samarbeidet med MOT, derfor vurderer flere skoler å slutte. Noe vi synes er dumt fordi MOT hjelper så mange ungdommer på sin vei. Det som er bra med MOT er at de forebygger hyppig mobbing, mistrivsel, gruppepress, ensomhet og rusmisbruk. MOT beskytter mot de mest negative utslagene i ungdomstiden. Skolene greier ikke å fange opp alt og da er både MOT informatører og Ungdom med MOT en god ting! I gjennomføringen av MOT brukes lokale MOT-medarbeidere som skolepersonell, politi, idrettstrenere, ungdommer o.a. Ildsjelene er håndplukket og er gode til å nå inn til ungdom. Disse tar ungdom på alvor og gløder for ungdoms liv. De møter målgruppa på ungdoms premisser, bl.a. gjennom 23 opplevelsesrike MOT-møter i klasserommet i løpet av ungdomsskolen og videregående. Gjennom ung til ung-formidling, øvelser, historier, dialog og rollespill bevisstgjøres ungdom til å ta egne valg, ta vare på hverandre og vise mot. De sprer glede rundt seg, og kan gripe inn på en diskre måte om det skulle skje noe. De lærer ungdom å ta egne valg, ta vare på andre og er ikke redd for å komme i kontakt med andre mennesker. For de som har opplevd mobbing, opplevd å være utenfor, ikke ha venner, og at det er mye gruppepress så kan ungdom med MOT og MOT informatørene være til hjelp. MOT jobber også i forhold til et godt skolemiljø. MOT kan gjøre en forskjell! MOT bevisstgjør og styrker ungdoms mot. MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. Hvis du ønsker at vi fortsatt skal ha MOT - Skriv under
  328 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger
  Denne saken er avsluttet. Kommentarfeltet er derfor stengt for nye kommentarer.

  3 kommentarer:

  Roger Moen

  Mandag 18.04.2016
  Mobbing skal ikke forekomme, enten man har MOT på sin skole eller ikke. MOT-konseptet er ikke en «mirakelkur» som virker av seg selv, men min opplevelse av MOT-programmet er at det henvender seg til Ungdom på en måte som får ungdom til å lytte. Erfaringene de gjør seg gjennom øvelser som de «kjenner på kroppen» med refleksjonen etterpå, gjør dem mer bevisst over hvordan de bør være mot hverandre, og hvordan de kan påvirke sitt skolemiljø på en positiv måte.

  Sindre A. Nilsen

  Torsdag 14.04.2016
  Min erfaring er at MOT har fungert veldig godt på vår skole. Det har bidratt til å ansvarliggjøre og myndiggjøre elevene ovenfor sitt eget skolemiljø. Jeg opplever at MOT gir elever verktøy til å ta eierskap ovenfor sitt skole og læringsmiljø.

  Pia Welde

  Torsdag 14.04.2016
  Min erfaring er at MOT (dessverre) ikke alltid fungerer. Det kan oppleves ekstra ille å bli mobbet mens skolen er MOT-skole, til og med av lærerne.. for min del synes jeg ikke det er noe å ta vare på. Man kunne heller innføre komponenter av grunntankene inn i samfunnsfag.